Roodborstjenestkast

Roodborstjenestkast

Nestkastje voor Roodborstje van goede kwaliteit met dak uitgevoerd in dakleer met leislag. De voorzijde van het kastje is te openen om het kastje te kunnen schoonmaken. Deze kost € 12,50 Gebruik het contactformulier voor vragen of bestellen.

 

 

 

 

Tevens is er nog een ander model nestkastje leverbaar. Dit betreft een open model welke geschikt is voor roodborst of merel. zie hier

 

 

 

 

 

De roodborst of roodborstje (Erithacus rubecula) is een zangvogel uit de familie Muscicapidae (vliegenvangers). Hij waagt zich dicht bij huizen, vooral ‘s winters. Verder is het een zeer talrijke broedvogel van grote tuinen, parken en bossen.

© Copyright foto Lypa ©

De roodborst komt voor in grote delen van Europa tot bij de Poolcirkel en in West-Azië. ‘s Zomers broedt de roodborst in gaten en spleten in muren, aan slootkanten, in heggen, in klimop, in bossen, in parken en in tuinen. Het is een vrij gedrongen vogeltje en zowel mannetjes als vrouwtjes hebben een opvallende bruinrode tot oranje keel. De staart is roodbruin (niet rood zoals bij de gekraagde roodstaart), de rug bruin en de buik lichtgekleurd. De exemplaren die men ‘s winters in de tuin ziet zijn veelal afkomstig uit noordelijker gelegen gebieden. Deze komen in de herfst naar de Lage Landen afgezakt, maar aangezien de bosterritoria dan reeds bezet zijn door onze inheemse exemplaren moeten ze hun toevlucht in tuinen zoeken. De broedvogels van Nederland en België zijn deels trekvogel die in Spanje overwinteren en deels overwinteraars, die dan vaak ook opschuiven naar stadstuinen.

(Bron Wikipedia)