Winterkoninkje nestkastje

Winterkoninkje nestkastje in ruitvormig model.

De nestkast is van goede kwaliteit en zal jaren meegaan. Het dak is uitgevoerd in dakleer met leislag. De voorzijde van het winterkoninkjenestkastje is te openen zodat het schoongemaakt kan worden na het broedseizoen. Nestkasten worden door vogels ook gebruikt om te schuilen voor slecht weer dus het is goed om de nestkasten ook buiten het broedseizoen op te hangen.

 

Het nestkastje voor de winterkoninkjes is leverbaar bruine beits.

Dit nestkastje kost € 12,50 en is via het contactformulier te bestellen.

De winterkoning of vaak winterkoninkje (Troglodytes troglodytes) is de enige Europese winterkoningsoort. Het is een klein gedrongen vogeltje van ongeveer tien centimeter met een opgewipt staartje. Hij behoort tot een familie waarvan alle andere soorten uitsluitend in Amerika voorkomen, maar deze soort is over het grootste deel van Eurazië verspreid. De winterkoning is nu een van de meest algemene vogelsoorten, omdat hij zich heeft aangepast aan zowel bosrijke als open gebieden.

Winterkoninkjes eten voornamelijk insecten en spinnen. Ze kunnen tot drie nesten per jaar hebben, met vijf à acht jongen per nest. Deze nesten worden in het voorjaar door het mannetje gemaakt, in heggen, struiken en takkenbossen op een hoogte van ongeveer een meter boven de grond. Hij maakt er meestal ook meerdere per territorium. Zijn zang is helder, met vibrerende scherpe trillers.

(Bron : Wikipedia)