Steenuilennestkast Boommodel

Steenuilennestkast Boommodel

Steenuilenkast. Nestkast geschikt voor steenuilen. De steenuilenkast bevat een voorportaal om het nest tegen rovers zoals marters en kauwtjes te beschermen.

De nestkast kan op takken in een boom worden gehangen of aan een ketting of touw onderaan een tak of bijvoorbeeld in een schuur. Ook in de winter als schuilplaats geschikt.

Nestkast is uitgevoerd met een afneembaar dak. De marterproof steenuilennestkast is van zeer goed materiaal gemaakt en gaat vele jaren mee. Geheel is netjes afgewerkt en het dak is bedekt met dakleer met leislag. Het dak is afneembaar om de kast schoon te kunnen maken.

De nestkast kost € 67,50 Gebruik het contactformulier voor vragen of bestellen.

Er is ook een muurmodel uilenkast, klik hier.

De steenuil (Athene noctua) is een klein gedrongen uiltje, met felle gele ogen en witte wenkbrauwstrepen. De steenuil is de kleinste uil in de Benelux. Het is een klein gedrongen uiltje van ongeveer 21 tot 23 cm. De steenuil heeft een platte kop met felle gele ogen, en heeft aan de bovenkant bruine veren met lichte vlekken. De steenuil is een broedvogel en standvogel in de een groot deel van Europa, Noord-Afrika en Midden-Azië.

Leefgebied

De steenuil heeft het liefst een landschap met weilanden, knotwilgen, fruitbomen en oude schuurtjes. Bloemrijke weilanden zijn een echt muizen- en regenwormparadijs, dus daar vindt hij veel voedsel. Knotwilgen, fruitbomen en schuurtjes hebben dikwijls holletjes waarin de steenuil zijn jongen kan grootbrengen. Hagen en houtkanten zijn plaatsen waar hij zich kan verschuilen.

De steenuil is ook dikwijls overdag actief, en is te zien zitten op knotwilgen of weidepaaltjes, te genieten van het zonnetje. De meeste mensen zien hem echter niet, omdat hij zo klein is. Als hij op een paaltje zit is het net of dat gewoon wat langer is. Hij maakt wel veel lawaai. Van oktober tot februari kan je hem van ver horen roepen, een soort “koewie”, gekef en een wat langer “joeeek”.

Voedsel

Het voedsel van de steenuil is aangepast aan zijn grootte, hij pakt wel muizen als hij kan, maar ook veel regenwormen, kevers en andere insecten en soms kikkers. Soms komt de steenuil met prooien aanzetten die verrassend groot zijn ten opzichte van zijn eigen formaat, zoals ratten. Hij heeft verschillende jachttechnieken. Loeren vanaf een paaltje, over de grond lopen en rennen of jagen vanuit een lage vlucht.

 

(bron : Wikipedia)