Torenvalknestkast

TorenvalkTorenvalkennestkast. Nestkast geschikt voor torenvalken. De torenvalk houdt van een nestkast met een grote opening.

De torenvalknestkast is van goede kwaliteit en netjes afgewerkt met een zitstok.Het dak is bedekt met dakleer met leislag.

Prijs € 50,00

Gebruik het contactformulier voor vragen of bestellen.

De torenvalk (Falco tinnunculus) is een vogel uit de familie van valken (Falconidae). Een andere naam is ook roodvalk of avondvalk. Een volwassen exemplaar is 30 tot 35 centimeter groot. Ze komen voor op allerlei plaatsen, ook in steden. De dieren zijn vaak te zien langs autowegen. Het mannetje heeft een grijsblauwe kop en nek, een roodbruine rug en vleugels met donkere vlekken. De staart is blauwachtig grijs en heeft een zwarte eindband. Het vrouwtje is identiek aan het mannetje, maar heeft een bruine kop en nek, dwarsbandjes op de rug en vleugels en een bruine staart. Het gehele jaar komen torenvalken in een groot deel van Europa voor, waaronder Nederland en België. In Scandinavië en Noord-Rusland zijn de dieren alleen in de zomer aan te treffen.

(Bron : Wikipedia)